06-27064866 (Restaurant) / 06-27379389 (a-la-Minute) info@a-la-damaris.com
a-la-Damaris Logo

A la minute

100 procent plantaardig

Adres: Markt 15, 5301 AL Zaltbommel
06-27379389 – joris@a-la-damaris.com

Haal maar af of kom even lekker zitten

Op de Markt, in de oude Waag van Zaltbommel vind je La cantine à la minute. Kom binnen voor de lekkerste koffie, lunch en voor een (afhaal)maaltijd. Je kunt het meenemen of even gezellig gaan zitten. We hebben binnen plaats voor zo’n 15 gasten en bij mooi weer kun je heerlijk op ons terras(je) gaan zitten. Je kunt bij ons geen tafeltje reserveren. Je waant je in het Midden-Oosten. Dat geldt voor de inrichting, maar zeker ook voor de gerechten. We koken namelijk met een Arabische touch.

Onze maaltijden komen uit de keuken van onze moeder Restaurant à la Damaris, om de hoek van ons. Wat kunnen we verder nog vertellen? Al onze gerechten en dranken zijn 100% plantaardig.

Open van donderdag tot en met zondag van 10.00 – 18.00 uur

Joris zwaait hier de scepter, alleen daarom al wil je hier heen.

a-la-Damaris Logo

A la minute

100 procent plantaardig

Haal maar af of kom even lekker zitten

Op de Markt, in de oude Waag van Zaltbommel vind je La cantine à la minute. Kom binnen voor de lekkerste koffie, lunch en voor een (afhaal)maaltijd. Je kunt het meenemen of even gezellig gaan zitten. We hebben binnen plaats voor zo’n 15 gasten en bij mooi weer kun je heerlijk op ons terras(je) gaan zitten. Je waant je in het Midden-Oosten. Dat geldt voor de inrichting, maar zeker ook voor de gerechten. We koken namelijk met een Arabische touch.
Onze maaltijden komen uit de keuken van onze zus Restaurant à la Damaris, om de hoek van ons. Wat kunnen we verder nog vertellen? Al onze gerechten en dranken zijn 100% plantaardig.

Open van donderdag tot en met zondag van 10.00 – 18.00 uur

Joris zwaait hier de scepter, alleen daarom al wil je hier heen.

 Afhalen / Bestellen

Bel of app met je bestelling naar het à la minute mobiele nummer : 06 – 27 37 93 89 . Je kunt eenpansgerechten, maaltijdsoep, maaltdijsalade, broodje falafel, broodje pjadra en meer bestellen. Bel gewoon en informeer wat je voor heerlijks kunt afhalen die dag.

 

Zondag ‘too good to go’ tas

Elke zondag tussen 16.30-17.30 uur kun je een ‘to good to go tas’ komen halen. Je kunt natuurlijk niet kiezen wat er in zit, maar er zit altijd een maaltijd (soep/salade/eenpansgerecht) in, dipjes, misschien falafel, misschien gebak, misschien brood, misschien … het is maar net wat er over is en niet weggegooid hoeft te worden. Reserveer je tas op 06-27 37 93 89

Prijs voor tas voor 1 persoon 10 euro | tas voor 2 personen 17,50 euro | tas voor 3 personen 25 euro | tas voor 4 personen 32,50 euro

 

Wat zetten we op tafel?

Open van donderdag tot en met zondag van 10.00-18.00 uur

Elke dag een heerlijk ontbijt. Broodje pita, vers fruit, Marokkaanse amlou en pompoenpitten 8,50

Op zondag kun je een brunch bij ons reserveren. Hoe lekker is dat. 17,50 per persoon

Elke dag ons vermaarde broodje falafel. De lekkerste die er is, horen we vaak. 7,50 afhaal/8,50 bij ons eten

-broodje falafel met frisse salade en hummus

Elke dag een maaltijdsoep en maaltijdsalade met brood en dip 12,50 afhaal/13,50 euro bij ons eten

Elke dag een eenpansgerecht – 12,50 afhaal/13,50 euro bij ons eten

Elke dag een heerlijk Arabisch 12-uurtje (soep, salade, dip en brood) 13,50 euro

Een heerlijke Arabische borrelplank  met drie mezze 13,50

Een heerlijke Libanese mezze, met 3 koude en 3 warem mezze 13,50

Elke dag de lekkerste koffie…

En er is nog veel meer…

Eten wat Damaris die dag kookt…

We koken vaak met een handtekening uit het Midden-Oosten. Dat is nou eenmaal de historie van Damaris. Maar we omarmen ook andere keukens liefdevol hoor, de Italiaanse, de Aziatische…  De helft van onze gasten komt bij ons, omdat ze heel lekker plantaardig willen eten. De andere helft komt omdat ze heel lekker willen eten. En dat is precies wat bij ons past.

Het is bij ons ‘eten wat Damaris kookt’. Naar gelang wat er beschikbaar is, wat past bij het seizoen en waar Damaris misschien zelf zin in heeft, of in elk geval zelf zin in heeft om te koken.

Samen eten betekent gezelligheid, praten, kletsen, lachen. Genieten van het eten in alle rust. De tijd nemen daarvoor. Blijf lekker zo lang als je wilt. De tafel is van jou die avond.

Volg ons op de socials

 

 

Onze partners

BOMMELS BUITEN

Je komt op deze plek net buiten Zaltbommel en je wilt nooit meer weg. Het heeft iets magisch deze prachtig aangelegde moestuin, kweektuin, boomgaard van restaurant Bommels Bakhuys in Zaltbommel. Cavolo nero, een van onze lievelingsgroenten, groeit hier. Bieten, snijbiet. En zoveel meer. “We hebben veel [vul maar in] geoogst vandaag, kan ik jullie daar blij mee maken”, zo belt Carlijne regelmatig. En wij zeggen altijd “ja”. Dat doe je gewoon niet met zulke heerlijke verse groenten die jouw kant op kunnen komen. Daar pas je je menu voor aan.

ECO TAPWATER

Water, we drinken het allemaal steeds meer. Het is ook zo lekker en goed voor je. In het kader van duurzaamheid willen wij geen extra belasting van het milieu voor het water dat we schenken. Maar wel water waar aandacht voor is, dat extra lekker is. We hebben daarom gekozen voor Eco tapwater. Water dat wordt gefilterd en gekoeld en wat we aanbieden in plat en bruisend water. In een prachtige hervulbare fles, helemaal in stijl met hoe we het bij à la Damaris willen doen.

Door te kiezen voor eco tapwater ondersteunen we ook een Keniaans project voor albino- en weeskinderen. 36.000 liter schoon drinkwater alleen al door ons abonnement bij hen. Proost!

Home

FOURAMA

Als 100 procent plantaardig restaurant ben je extra scherp op de beste groenten en fruit voor je gerechten. En die vinden wij bij Denise en Rudi Markus van Fourama uit Oss. Zoeken we iets bijzonders? Ze hebben het. Willen we het speciaal gesneden hebben? Ze kunnen het. Willen we er een beetje van of juist heel veel. Maakt ze niet uit. Elke dag komt het weer vers binnen bij ons. En dat is elke dag een feestje.

www.fourama.nl

GULPENER BIER

Welk biermerk past bij à la Damaris? Joris was er snel uit. Gulpener ‘tikt alle boxen’. Duurzaam, heel lokaal betrokken, persoonlijk, biologisch bier en uiteraard heel erg lekker. Gulpener is net zo enthousiast over à la Damaris als wij over hen. Dus dat is een prachtige match.

En naast bier, hebben zij ook de heerlijkste Kombucha’s. Die staan bij ons dus ook op de drankenkaart.

www.gulpener.nl

HYGGE

Het is een mooie straat hoor die Boschstraat waar wij aan zitten. Want bij ons in de straat vind je ook Ijssalon Hygge van Bart en Peak Leijten. Met het heerlijkste ijs – en dat zeggen wij niet zo snel als grote ijseters. Bart maakt elke week voor ons heerlijk plantaardig ijs dat past bij het menu van de week.

LIBANESE WIJNEN

De Fransen hebben lang een grote invloed gehad op Libanon. Een van de positieve gevolgen daarvan is dat het de Bekaa vallei heeft weten te herkennen als een gebied dat uitstekend is om druiven te verbouwen en wijn te maken. Het heeft geleid tot een paar wereldberoemd geworden chateaux. Voor de Libanese mezze bieden wij verschillende Libanese wijnen aan die wij vinden bij Bernard Nauta in Den Haag.

www.anderewijn.nl

NOS JARDINS (IM)PARFAITS

We maakten kennis met deze uitzonderlijke vruchtensappen tijdens een lunch in het plantaardige Michelin ster restaurant ONA in Arès, in het zuidwesten van Frankrijk. We vielen haast van onze stoel, zo ongelofelijk verrassend lekker. Met geen ander vruchtensapje te vergelijken. Dit wilden wij ook in ons restaurant. We zijn met ze gaan praten en ons restaurant is het eerste adres in Nederland waar je deze drankjes kunt krijgen. Amandine en Tristan hebben hun eigen boomgaard, moestuin en productiefaciliteit waar ze met respect voor de natuur en alles wat leeft 100% natuurlijke drankjes maken met telkens een heel verrassende samenstelling.

www.nosjardinsimparfaits.net

SAADA

Nog even en je denkt als buitenstaander van Zaltbommel dat onze plaats maar één straat heeft. Want ja, onze Marokkaanse vriend Aziz en zijn winkel vind je ook al bij ons in de Boschstraat. Zonder Aziz en zijn vader geen specerijen, geen bulgur, geen kikkererwten, geen tahina, geen verse koriander, nana en platte peterselie. En geen gezelligheid.

VAN PLANTEN

Plantaardige taarten en andere patisserie is niet het sterkste punt van Damaris. Gelukkig hebben anderen zich daar meesterlijk op gestort met een verrukkelijk resultaat. Onze taarten en ander gebak komt dan ook bij deze meester patissiers vandaan in Tilburg.

www.vanplanten.com

DE ROUW

Je neemt een hapje van de chocola, een klein hapje want je voelt direct dat dat bij deze zo hoort. En je weet niet wat je proeft. Dit is officieel de allerlekkerste chocola die je ooit hebt geproefd. En dat wil wat zeggen, want wij zijn gek op chocola. En als je dan ook nog eens weet dat deze chocola 100 procent plantaardig is, geloof je het bijna niet. Maar ja, het komt natuurlijk wel van chocolatier de Rouw uit Vught. En de kenners weten het dan wel. Dat zijn de beste.

www.derouw.nl