alaDamaris_512

Nieuws

De broodjes van mijn jeugd

De broodjes van mijn jeugd

Deze broodjes zijn de broodjes van mijn jeugd. Als grietje wonend aan de boulevard van Beyrouth in Libanon, smeekte ik mijn vader om zo’n broodje. Eerst liep ik dan parmantig met mijn ‘handtas’, maar dat duurde vaak niet lang. Want ik wist al wat daar binnenin zat. En dat was zo ongelofelijk lekker, dat ik me niet lang kon beheersen. Ik scheurde aan de voorkant het broodje open en dan … en dan … kwam die goddelijke geur me tegemoet. Ultiem geluk. Za’atar, nee beter nog, warme za’atar.

Lees meer
Catering: Libanese mezze bij jou thuis

Catering: Libanese mezze bij jou thuis

Smikkelen en smullen. Een tafel vol heerlijke gerechten. Je weet amper wat je het eerst wilt gaan proeven. à la Damaris bereidt voor jou een Libanese mezze met 6 koude en 6 warme gerechten. We bezorgen de mezze bij jou thuis (in een straal van 45 kilometer rond Zaltbommel), klaar om direct aan tafel te gaan. Je kunt met ongeveer 7 personen van de mezze genieten (of er twee keer of meer van eten ;-))
In de winkel voor 149,95 euro.Op vrijdag, zaterdag en zondag.

Lees meer
Lofzang op linzen

Lofzang op linzen

Linzen hebben een imagoprobleem. Ik weet het, ze hebben hun kleur niet mee. Ik weet het, als je ze kookt wordt dat ook niet beter. Als je niet uitkijkt ziet het er ook nog als een brei uit. Maar omdat de schoonheid van linzen zo van binnen zit, vind ik hun uiterlijk absoluut wel aantrekkelijk. Word ik heel blij als ik ze zie. Verheug ik me erop als ze weer op mijn bord gaan liggen. Kan ik vol blijdschap een zakje groene linzen uit het schap pakken en respectvol naar de kassa meenemen.

Lees meer
ReceptenBOEKJES van à la Damaris

ReceptenBOEKJES van à la Damaris

We kregen heel vaak de vraag: kan ik de receptenboekjes ook als echt BOEKJE krijgen? Tot nu toe was het antwoord ‘nee’. Maar nu zijn de receptenboekjes ‘De Arabische Keuken’ en S-à-la-DES’ in het Nederlands nu ook echt als boek verkrijgbaar. Tientallen pagina’s recepten, prachtige vormgeving, lekker opgeschreven en prachtige fotografie. Voor 8 euro in onze webwinkel.

Lees meer
Radio-interview met Damaris

Radio-interview met Damaris

In dit interview vertelt Damaris meer over de filosofie van à la Damaris en helpt ze een aantal vooroordelen over vegan koken en eten de wereld uit. En hoe ze vegan koken naar een hoger, culinair niveau wil brengen. Luister hier het interview.

Lees meer
e-Receptenboekje S-à-la-DES is uit

e-Receptenboekje S-à-la-DES is uit

Salade, je kunt er van alles mee bedoelen. Van het meest subtiele gerecht tot een zeer goed gevulde maaltijdsalade. Van heel rijk en vol van smaak tot zelfs pittig. Van verfrissend tot verwarmend. Voor een hete zomerdag tot een koude wintermiddag. Kortom, genoeg reden...

Lees meer
Jij vegan? En je houdt zo van koken lekker eten…

Jij vegan? En je houdt zo van koken lekker eten…

Mijn eigen broer kon zijn oren niet geloven? Zijn zus ging vegan koken en eten. Zijn zus, wier leven volkomen om lekker eten draait. Die hij niet anders kende dan in de weer met potten, pannen, volle tafels, veel gezelligheid. En die ging nu vegan koken. Dit was dus...

Lees meer