06-27064866 (Restaurant) / 06-27379389 (a-la-Minute) info@a-la-damaris.com
alaDamaris_512

Nieuws

Proef, praat, lach, huil en verwonder: Word geen Mona Keijzer

Proef, praat, lach, huil en verwonder: Word geen Mona Keijzer

Joris liet mij vanochtend een stukje zien waarin Mona Keijzer en Arnon Grunberg aan tafel zitten bij Sophie Hilbrand. Keijzer zegt daar zonder blikken of blozen “dat we toch allemaal weten dat mensen uit Islamitische culturen worden opgevoed met Jodenhaat”. En dat ze daarom hier bij de inburgering de geschiedenis van de Holocaust moeten leren. “We weten toch allemaal dat Hamas ….”, verder kwam Keijzer niet… Grunberg zegt tegen haar: “U blijkt helemaal niets te weten over de Islam.” En Sophie vat even later samen: Arnon zegt dat u zich misschien ook in de Islam zou kunnen verdiepen’. Waarop Keijzer zegt: “Nu neemt het gesprek wel een hele vreemde wending.”

Nu neemt het gesprek wel een heel vreemde wending.
In dat ene zinnetje zit alles waardoor ik me de laatste tijden zo machteloos en boos voel. Ik schreef er daarom het volgende ‘proef, praat, lach huil en verwonder’ over.

Lees meer
12 juni: het Geslaagde(n) diner

12 juni: het Geslaagde(n) diner

Op 12 juni organiseren we het Geslaagde(n) diner van 2024. Op de dag dat de leerlingen van de middelbare scholen horen dat ze geslaagd zijn, kunnen ze dat ‘s avonds bij ons vieren. Met hun ouders, met hun opa en oma, met vrienden en met de familie, vrienden en familie van hun vrienden. Leuker kan het niet worden, samen deze mijlpaal vieren.

Wij serveren een driegangen diner voor 25 euro pp.

Vooraf een soep of salade. Dan onze vermaarde en legendarische en verrukkelijke Fetteh.

En daarna een heerlijk ijsje van Hygge.

Aan lange tafels op de sfeervolle Markt, voor de deur van à la Minute kun je gezellig aanschuiven aan de mooi gedekte tafels.

De reserveringen stromen al binnen, we zijn vorig jaar al direct een traditie begonnen waar iedereen naar uitkijkt. Te leuk.

Wil je erbij zijn? Reserveer dan snel via 06-27064866.

Lees meer
Heerlijke specerijenmengsels van ‘tastes of à la Damaris’

Heerlijke specerijenmengsels van ‘tastes of à la Damaris’

Je gerechten in een handomdraai tot iets bijzonders en vooral heel lekkers weten om te toveren, wie wil dat nou niet? Het kan nu ook met de heerlijke specerijenmengsels van ‘Tastes of à la Damaris’. We hebben een tiental bijzondere specerijenmengsels samengesteld voor verschillende toepassingen. Maar allemaal met een oorsprong in de Libanese, Midden-Oosten of Marokkaanse keuken. Specerijenmengsels die ervoor zorgen dat je grote glimlachen aan je tafel ziet en je gasten of familieleden vergeten te praten omdat ze zo zitten te smullen.

Lees meer
Aspergediners en -lunch zijn weer gepland hoor: 25, 26 en 28 april

Aspergediners en -lunch zijn weer gepland hoor: 25, 26 en 28 april

Het is inmiddels een traditie geworden met een heuse reputatie. Ook dit jaar kun je weer aanschuiven bij onze aspergediners, asperges bereid à la Damaris, met een handtekening uit het Midden-Oosten.
Je kunt reserveren voor 25 en 26 april voor het diner à 37,50 euro pp. Of dit jaar ook bij de uitgebreide zondagse lunch op 28 april voor 33,50 euro pp.
Reserveer in ons reserveringssysteem of bel naar 06-27064866.

Lees meer
Praat, proef, lach, luister, huil en verwonder: “Het went nog altijd niet na 2 jaar”

Praat, proef, lach, luister, huil en verwonder: “Het went nog altijd niet na 2 jaar”

Twee jaar geleden stonden we vanavond temidden van vrienden en familie in ons restaurant. We hadden ‘ineens’ een restaurant en waren natuurlijk heel opgewonden daarvan. Een goed idee van wat we wilden, best een idee van hoe we het gingen doen, maar tegelijkertijd hadden we – als we heel eerlijk waren – nog geen flauw benul van wat ons te wachten ging staan.

Die zondag – de eerste dag dat we open waren – een vol huis met gasten voor de Libanese mezze vroeg een gast: “En het hoeveelste restaurant is dit dat jullie openen?”

 “Nou eh, dit is het eerste uur van ons eerste restaurant”, zei ik schuchter.

Lees meer
Music & Mezze bij à la minute op 1 oktober

Music & Mezze bij à la minute op 1 oktober

Ja, je leest het goed. Op zondag 1 oktober is er bij à la minute een ‘music & mezze afternoon’. Tussen 16.00 – 20.00 uur draait DJ Daddy Kool vinyl, kun je ondertussen genieten van Libanese mezze, gezellig borrelen en het weekend heerlijk uitluiden. Entree 15 euro pp, inclusief mezze.

Wil je erbij zijn? Laat je dan op de gastenlijst zetten door te bellen of te appen naar Joris op 06-27064866.

Lees meer
14 sept benefietavond voor Marokko bij à la Damaris

14 sept benefietavond voor Marokko bij à la Damaris

Zoals jullie weten gaan wij een paar keer per jaar naar Marokko. En dan ook altijd naar het Atlasgebergte, daar waar nu de aardbeving heeft plaatsgevonden. We hebben uiteraard contact met onze Marokkaanse vrienden daar en weten daarom dat er veel gezinnen in grote nood zijn. Huis ingestort of staat op instorten. Kinderen die wees zijn geworden en allemaal ander groot leed. Wij willen doen wat wij kunnen en organiseren daarom aanstaande donderdag een benefietavond bij à la damaris. De volledige opbrengst van de avond (viergangenmenu, drankjes, fooi)) gaat naar de gezinnen in Imlil en de omgeving van Imlil die elke euro goed kunnen gebruiken om verder te kunnen in hun leven. Wil je erbij zijn? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Kun je er niet bij zijn maar wil je wel direct doneren voor deze families? Laat het ons ook weten, dan geven we je de juiste informatie. Samen kunnen we een groot gebaar en een groot verschil maken en laten weten en voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Lees meer
Het geslaagde(n) diner op 14 juni

Het geslaagde(n) diner op 14 juni

Vanaf 11 mei bevinden er zich een groot aantal VIPs in Zaltbommel, namelijk alle leerlingen die eindexamen gaan doen deze maand. Zij moeten blokken, hun rust bewaren, hun concentratie aanwenden, knallen op het goede moment en ook onderweg een beetje genieten van deze bijzondere periode.

En hun ouders, de ondersteuners, de schouders, de kokers, de luisteraars, de overhoorders, de meedenkers, de kopjes thee brengers, de schietschijven, stellen zich op als de Crew van de VIPs.

Bij à la minute zijn we er de komende maand voor de VIPs en voor de crew. We hebben speciale bandjes voor hen en op vertoon van deze bandjes krijgen zij kortingen, aanbiedingen en hebben we speciale producten om hen kracht te geven zoals de dagelijkse ‘eindexamen smoothie’.

Lees meer
RESERVEER NU | 2 aspergeavonden met een Midden-Oosten touch | 21 april en 11 mei

RESERVEER NU | 2 aspergeavonden met een Midden-Oosten touch | 21 april en 11 mei

𝗥𝗲𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲𝗲𝗿 𝗻𝘂 | Vrijdag 21 april en donderdag 11 mei 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 we een viergangemenu 𝗺𝗲𝘁 𝗮𝗹𝘀 𝘁𝗵𝗲𝗺𝗮: 𝗔𝘀𝗽𝗲𝗿𝗴𝗲𝘀 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗠𝗶𝗱𝗱𝗲𝗻-𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗼𝘂𝗰𝗵. 32,50 euro pp.

Asperges verwerkt met onze handtekening uit het Midden-Oosten. Weer eens genieten van dit witte goud met een heel andere smaakervaring. Durf je het aan? Wil je erbij zij? Reserveer dan op tijd of stuur ons een berichtje.

Reserveren kan via deze link: https://a-la-damaris.com/restaurant/

Lees meer
Alweer een heel jaar elke week een ander menu. Wat een feest.

Alweer een heel jaar elke week een ander menu. Wat een feest.

We vieren deze week dat we één jaar bestaan. Een restaurant met een culinair plantaardig viergangen diner. Elke week weer een wisselend menu. Al die weken weer een andere starter, voorgerechten, hoofdgerechten. Waar komt die kookinspiratie vandaan wordt dagelijks gevraagd? En wat maakt een gerecht een à la Damaris gerecht? Nou eh….heb je even.

Lees meer
Podcast aflevering Studio Bewust Bloeien over à la Damaris met Damaris

Podcast aflevering Studio Bewust Bloeien over à la Damaris met Damaris

In deze podcast aflevering van Hilde Spitters vertelt Damaris honderduit over à la Damaris. Hoe het begon, wat het idee is, de filosofie en bovenal het grote plezier in plantaardig koken, hoe je dat lekker kunt doen. En dat allemaal met een handtekening uit het Midden-Oosten. Hoe dit allemaal begin 2022 leidde naar een restaurant in Zaltbommel waar elke week tweehonderd mensen worden ontvangen, genieten van het eten en de persoonlijke en gastvrije sfeer dat voelt als een huiskamer of als ‘eten bij vrienden’.

Ben je daar allemaal benieuwd naar, doe dan je oortjes in tijdens het koken en luister lekker mee.

Lees meer
Geen afhalen eenpansgerechten meer op woensdag

Geen afhalen eenpansgerechten meer op woensdag

Met een beetje weemoed kondigen we aan dat je voortaan geen eenpansgerechten meer kunt afhalen bij Restaurant à la Damaris. De woensdagavond in het restaurant is namelijk de laatste maand net zo vol als de andere avonden geworden. Eerst ’s middags tussen de 50-80...

Lees meer
Neem ook plaats op ons fijne Mediterrane terras

Neem ook plaats op ons fijne Mediterrane terras

Op ons terras zit je heerlijk in de schaduw of in het zonnetje, net wat je wilt. Je waant je in Mediterrane sferen. Je bent omgeven door planten die allemaal eetbaar zijn. De Marokkaanse mozaïektafels waar je aan zit zijn prachtig. En je kunt hier heerlijk rustig eten en een beetje meekijken hoe Damaris binnen aan het koken is.
Op ons terras hebben we plaats voor ongeveer 20 mensen. Als je hier wilt eten, reserveer dan een tafel buiten.

Lees meer
WE ZITTEN VOL | Reserveer nu: donderdag 19 mei 3-gangen aspergemenu

WE ZITTEN VOL | Reserveer nu: donderdag 19 mei 3-gangen aspergemenu

𝗥𝗲𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲𝗲𝗿 𝗻𝘂 | 𝗗𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 19 mei 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝘄𝗲 𝗲𝗲𝗻 𝗱𝗿𝗶𝗲𝗴𝗮𝗻𝗴𝗲𝗻𝗺𝗲𝗻𝘂 + 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿 𝗺𝗲𝘁 𝗮𝗹𝘀 𝘁𝗵𝗲𝗺𝗮: 𝗔𝘀𝗽𝗲𝗿𝗴𝗲𝘀 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗠𝗶𝗱𝗱𝗲𝗻-𝗢𝗼𝘀𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗼𝘂𝗰𝗵. 29,50 euro pp.
Afwisselend asperge en andere gerechten die samen een heerlijk menu vormen. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van witte asperges. Durf je het aan? Wil je erbij zij? Reserveer dan op tijd of stuur ons een berichtje.

Lees meer
à la Damaris ‘nieuws’ in Brabants Dagblad

à la Damaris ‘nieuws’ in Brabants Dagblad

Voor wie het nog niet wist. Onze vergunning om aan huis veganistische maaltijden te verkopen is ingetrokken. Twaalf weken nadat we hem hadden gekregen. Zeer merkwaardig. En dat was een journalist van het Brabants Dagblad ook opgevallen toen hij de besluitenlijst had...

Lees meer