06-27064866 (Restaurant) / 06-27379389 (a-la-Minute) info@a-la-damaris.com
a-la-Damaris Logo

Restaurant à la Damaris

100 procent plantaardig

Adres: Boschstraat 68a, 5301 AG Zaltbommel
06-27064866 – info@a-la-damaris.com

Schuif maar aan

Je vindt ons in het centrum van het pittoreske Zaltbommel, aan de Boschstraat 68a. Ons knusse, gezellige en heel persoonlijke restaurant heeft plek voor zo’n 35 gasten binnen en zo’n 20 gasten buiten op ons fijne terras (bij mooi weer). Je waant je een beetje in het Midden-Oosten. Het is jouw pleisterplaats om heerlijk te eten. Een heel aangename plek waar je graag en vaak vertoeft en terug wilt komen. Elke week een ander menu, andere gerechten.

Joris verwelkomt je en is jouw gastheer, Damaris staat in de open keuken midden in het restaurant voor je te koken.

 

a-la-Damaris Logo

Restaurant à la Damaris

100 procent plantaardig

Schuif maar aan

Je vindt ons in het centrum van het pittoreske Zaltbommel, aan de Boschstraat 68a. Ons knusse, gezellige en heel persoonlijke restaurant heeft plek voor zo’n 35 gasten binnen en zo’n 20 gasten buiten (bij mooi weer). Je waant je een beetje in het Midden-Oosten. Het is jouw pleisterplaats om heerlijk te eten. Een heel aangename plek waar je graag en vaak vertoeft en terug wilt komen. Elke week een ander menu, andere gerechten.

Joris verwelkomt je en is jouw gastheer, Damaris staat in de open keuken midden in het restaurant voor je te koken.

 

 

Eten wat Damaris die dag kookt…

We koken vaak met een handtekening uit het Midden-Oosten. Dat is nou eenmaal de historie van Damaris. Maar we omarmen ook andere keukens liefdevol hoor, de Italiaanse, de Aziatische…  De helft van onze gasten komt bij ons, omdat ze heel lekker plantaardig willen eten. De andere helft komt omdat ze heel lekker willen eten. En dat is precies wat bij ons past.

Het is bij ons ‘eten wat Damaris kookt’. Naar gelang wat er beschikbaar is, wat past bij het seizoen en waar Damaris misschien zelf zin in heeft, of in elk geval zelf zin in heeft om te koken.

Samen eten betekent gezelligheid, praten, kletsen, lachen. Genieten van het eten in alle rust. De tijd nemen daarvoor. Blijf lekker zo lang als je wilt. De tafel is van jou die avond.

Wat zetten we op tafel?

We zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 18.00 tot 23.00 uur.

Op zondag maken we een happening van de zondag lunch van 13 – 16 uur met een feestelijke Libanese mezze (6 koude en 6 warme gerechten plus een dessert).

 

DONDERDAG, VRIJDAG EN ZATERDAG VIERGANGENMENU à 37,50 EURO

Op donderdag, vrijdag en zaterdag kun je bij ons terecht voor een viergangenmenu: starters, voorgerecht, hoofdgerecht en bijpassend dessert. Allemaal in precies goede porties. Het menu wisselt elke week.

ZONDAG Libanese mezze plus dessert à 33,50 euro

Uitgebreide zondagse lunch met een Libanese mezze. We serveren 6 koude en 6 warme gerechten. Elke week een beetje anders. En een heerlijk dessert (of de café complet).

Verder hebben we natuurlijk keuze uit verschillende heerlijke vegan wijnen en bier en lekkere (ook non-alhocoholische) drankjes. Mocktails, cocktails, aperitif, digestif, kombucha, exclusieve vruchtensappen. En meer.

Bij à la Damaris hoort ook een café of thé complet (7,50 euro p.p.) uit het Midden-Oosten. Met zelf samengestelde thee en Arabische koffie die daarbij horen. En allerlei overheerlijke chocola om de avond in stijl af te sluiten.

Volg ons op de socials

 

 

Onze partners

BOMMELS BUITEN

Je komt op deze plek net buiten Zaltbommel en je wilt nooit meer weg. Het heeft iets magisch deze prachtig aangelegde moestuin, kweektuin, boomgaard van restaurant Bommels Bakhuys in Zaltbommel. Cavolo nero, een van onze lievelingsgroenten, groeit hier. Bieten, snijbiet. En zoveel meer. “We hebben veel [vul maar in] geoogst vandaag, kan ik jullie daar blij mee maken”, zo belt Carlijne regelmatig. En wij zeggen altijd “ja”. Dat doe je gewoon niet met zulke heerlijke verse groenten die jouw kant op kunnen komen. Daar pas je je menu voor aan.

Inmiddels zaaien en poten ze bij Bommels Buiten ook voor ons planten en kruiden waarvan we weten dat we die veel zullen willen gebruiken in het menu.

Elke zondag horen we wat ze bij Bommels Buiten voor ons kunnen oogsten die week en in welke hoeveelheid. En dan weten wij wat we in het menu ermee kunnen maken. Wat een feest.

TUINDERIJ GEWORTELD

Het is in Bruchem waar Elisiv haar groene scepter zwaait. Met groot respect voor de bodem, de grond en de planten groeit en bloeit hier van alles prachtigs en heerlijks. Wij horen elk weekend van Elisiv wat we kunnen komen halen die week of ze appt ‘verlos me van tientallen kolrabi’s’. En dat doen we maar wat graag. Altijd prachtige producten, altijd heerlijk.

En als particulier kun je hier ook nog eens een plukabonnement nemen. Doen, zeggen wij. Wie wil er nou niet elke week zijn eigen verse groenten komen halen?

www.tuinderijgeworteld.nl

 

 

ECO TAPWATER

Water, we drinken het allemaal steeds meer. Het is ook zo lekker en goed voor je. In het kader van duurzaamheid willen wij geen extra belasting van het milieu voor het water dat we schenken. Maar wel water waar aandacht voor is, dat extra lekker is. We hebben daarom gekozen voor Eco tapwater. Water dat wordt gefilterd en gekoeld en wat we aanbieden in plat en bruisend water. In een prachtige hervulbare fles, helemaal in stijl met hoe we het bij à la Damaris willen doen.

Door te kiezen voor eco tapwater ondersteunen we ook een Keniaans project voor albino- en weeskinderen. 36.000 liter schoon drinkwater alleen al door ons abonnement bij hen. Proost!

Home

FOURAMA

Als 100 procent plantaardig restaurant ben je extra scherp op de beste groenten en fruit voor je gerechten. En die vinden wij bij Denise en Rudi Markus van Fourama uit Oss. Zoeken we iets bijzonders? Ze hebben het. Willen we het speciaal gesneden hebben? Ze kunnen het. Willen we er een beetje van of juist heel veel. Maakt ze niet uit. Elke dag komt het weer vers binnen bij ons. En dat is elke dag een feestje.

www.fourama.nl

DIT IS BONBOSCH

Gruwelijke lekkere plantaardige bonbons, uit de buurt nog wel. Die vonden we bij Minke van BonBosch. Ze maakt bonbons en flikken die passen bij ons menu. Met de hand. Met geduld. Met passie. Met professionaliteit. Met creativiteit. Met doorzettingsvermogen. Met veel smaak.

Ga haar volgen dit jonge talent. Ga bij haar kopen. Geef haar een welverdiend zetje.

www.bonbosch.nl

 

HYGGE

Het is een mooie straat hoor die Boschstraat waar wij aan zitten. Want bij ons in de straat vind je ook Ijssalon Hygge van Bart en Peak Leijten. Met het heerlijkste ijs – en dat zeggen wij niet zo snel als grote ijseters. Bart maakt elke week voor ons heerlijk plantaardig ijs dat past bij het menu van de week.

Denk aan citroen/tahina ijs, dadel-kardamomijs, oranjebloesemwaterijs, witte chocoladeijs… en zoveel meer.

LIBANESE WIJNEN

De Fransen hebben lang een grote invloed gehad op Libanon. Een van de positieve gevolgen daarvan is dat het de Bekaa vallei heeft weten te herkennen als een gebied dat uitstekend is om druiven te verbouwen en wijn te maken. Het heeft geleid tot een paar wereldberoemd geworden chateaux. Voor de Libanese mezze bieden wij verschillende Libanese wijnen aan die wij vinden bij Bernard Nauta in Den Haag.

www.anderewijn.nl

NOS JARDINS (IM)PARFAITS

We maakten kennis met deze uitzonderlijke vruchtensappen tijdens een lunch in het plantaardige Michelin ster restaurant ONA in Arès, in het zuidwesten van Frankrijk. We vielen haast van onze stoel, zo ongelofelijk verrassend lekker. Met geen ander vruchtensapje te vergelijken. Dit wilden wij ook in ons restaurant. We zijn met ze gaan praten en ons restaurant is het eerste adres in Nederland waar je deze drankjes kunt krijgen. Amandine en Tristan hebben hun eigen boomgaard, moestuin en productiefaciliteit waar ze met respect voor de natuur en alles wat leeft 100% natuurlijke drankjes maken met telkens een heel verrassende samenstelling.

www.nosjardinsimparfaits.net

SAADA

Nog even en je denkt als buitenstaander van Zaltbommel dat onze plaats maar één straat heeft. Want ja, onze Marokkaanse vriend Aziz en zijn winkel vind je ook al bij ons in de Boschstraat. Zonder Aziz en zijn vader geen specerijen, geen bulgur, geen kikkererwten, geen tahina, geen verse koriander, nana en platte peterselie. En geen gezelligheid.

En dan nog even dit…

VERGADEREN, BESLOTEN EVENT

Je kunt à la Damaris ook afhuren voor een vergadering, een feestelijke bijeenkomst, besloten lunch of diner. Dit kan eventueel ook op de dagen dat we eigenlijk gesloten zijn. Neem gewoon even contact op als je dit wilt.

WORKSHOPS VOOR CHEFS

Plantaardig koken is voor ons de normaalste zaak van de wereld (geworden). Maar voor de meeste chefs is dat niet het geval. We worden regelmatig gevraagd om workshops ‘vegan/plantaardig koken’ te geven aan chefs. De klanten vragen er wel om, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Wij leren je zò plantaardig te koken dat het bij jou past als chef en bij jouw restaurant.

Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.