Pimientos de Padron met tahinsaus

Recipe by Damaris Beems
5.0 from 1 vote
Course: Starter, BorrelhapCuisine: Spaans, Midden-Oosten
Porties

4

Voorbereiding

10

minutes
Bereiding

10

minutes
Totale tijd

20

minutes

De blije hoofden en de glimlachen en de ‘oehhh en yes’ zijn niet van de lucht als ik een schaal met Pimientos de Padron op tafel zet, thuis. We vinden het allemaal zo verrukkelijk. Dochter Lalaine woont in Spanje, we hebben een keer een hele zomer een huis gehuurd in Galicië en aten dagelijks Pimientos de Padron. Als borrelhapje. Als snack. Hier kun je ze ook krijgen. En het is direct een feestje. Met deze tahinasaus kom ik ook meteen weer thuis in het Midden-Oosten.

Ingredienten

  • 250 gram Pimientos de Padron

  • 200 ml zonnebloemolie

  • 50 ml tahina

  • zeezout

Bereiding

  • Verhit de zonnebloemolie heet in een koekenpan. En bak de Pimientos in twee delen. Het gaat wat spetteren en sputteren, maar dat hoort erbij. Je moet ze bakken totdat de ‘vellen’ aan de buitenkant hangen en ze mogen wat bruin worden. Dat voegt echt toe aan de smaak. Ze bollen op in de pan, en zakken weer in uit de pan. Het hoort er allemaal bij.
  • Voor de tahinasaus meng je de tahina met wat zout of als je het wat frisser wilt met wat citroensap. Het moet een lobbig mengsel worden, als yoghurt zeg maar. En je kunt nog wat grof zeezout over de Pimientos strooien.

We bring vegan cooking to the next level

Tag @a.la.damaris on Instagram and hashtag it #webringvegancookingtothenextlevel

We bring vegan cooking to the next level

Follow us @a-la-damaris on Pinterest

We bring vegan cooking to the next level

Follow us on Facebook

1 Reactie

Een reactie versturen