06-27064866 (Restaurant) / 06-27379389 (a-la-Minute) info@a-la-damaris.com

Chefs koken waar ze zelf van smullen – en dat is doorgaans niet plantaardig

Chefs koken graag waar ze zelf van smullen. En waarmee ze – volgens zichzelf – hun gasten ultiem kunnen verwennen. Maar, als een chef zelf niet plantaardig eet, weet hij of zij ook niet zo goed wat bij moet bereiden om gasten te verwennen die plantaardig willen eten. En dat terwijl gasten er wel steeds meer naar vragen. En je als restaurant het verschil kunt maken ten opzichte van andere restaurants die hier ook nog mee ‘struggelen’. Dan komen ze bij à la Damaris eens even in de keuken, meekoken. Proeven en van de ene in de andere aangename verrassing vallen.

Verschillende chefs melden zich bij à la Damaris. “Wijd mij in in de plantaardige culinaire wereld”, is dan de vraag. Zo was André, chef kok van restaurant Hector in Goes, te vinden in de keuken van à la Damaris. Hij viel van de ene smaakverrassing in de andere. Na een paar uur koken zei hij: “Dit is eigenlijk veel meer koken dan het goed bereiden van een entrecôte”. We maakten Harira soep, een ‘Arabische proeverij met vijf gerechten’ (als shared dining aan te bieden) en Musakhan met vermicellirijst (suggestie voor een voorgerecht).

Na een dagje koken bij à la Damaris weet je als chef één ding: “het is even een beetje omdenken; je kunt zoveel meer met bekende groenten dan je dacht; specerijen zijn je beste vriend; en je kunt je gast verrassen met een onverwachte smaaksensatie. Een dag meekoken is niet genoeg. En dus ga ik dan over een paar weken in zijn keuken plantaardig koken. Het daar een beetje inslijten, kijken hoe de gasten van zìjn restaurant reageren. En hoe à la Damaris gerechten ook à la André gerechten kunnen worden. En dan kan ik hem laten zien dat ik zijn ultieme prachtige en snelle snijtechniek ook weer wat meer onder de knie heb gekregen.