06-27064866 (Restaurant) / 06-27379389 (a-la-Minute) info@a-la-damaris.com

Maar Damaris, wat éét je daar dan bij????

Ik krijg die vraag echt zo vaak. Dan post ik een heerlijk groentegerecht waar geen koolhydraten in verwerkt zijn. Tja, en wat moet je er dan nog bij eten is dan de grote vraag. Het is ook soms wat meer bij elkaar zoeken en leren combineren als je vegan eet. De aardappel, groenten en vlees/vis combinatie kun je niet op terugvallen. En alleen groenten eten bevredigt je niet altijd voldoende. Ik herken dat wel.

Ik heb inmiddels om die reden relatief veel rijst- en aardappelgerechten op de website staan. Eigenlijk kunnen deze met zo’n beetje alle groentegerechten worden gecombineerd. De rijst- en aardappelgerechten zijn expres behoorlijk smaakvol van zichzelf. Ik vind dat ze dat ook moeten brengen op een vegan tafel. Ze moeten wat extra hun best doen en een grotere rol spelen. Ze zijn niet meer alleen ondersteunend, maar ook leidend. Geef ze gerust ook die rol op tafel.

Als ik geen pilav maak of een gerecht dat duidelijk groeten en koolhydraten bevat zoals rijst, bulgur, pasta of aardappels dan maak ik een paar gerechtjes bij elkaar. Een spinazie, een aardappelgerecht en een salade bijvoorbeeld. De groentegerechten zijn ook ieder interessant genoeg om op zichzelf te ‘staan’. Als je niet vegan eet ben je dat eigenlijk niet zo gewend. Op à la Damaris zijn alle gerechten eigenlijk ‘zelfstandige’ gerechten en allemaal te combineren met een rijst- of aardappelgerecht. Of met een ander groentegerecht.

Je moet gaan ervaren dat je even anders kunt gaan denken als je over groente denkt. Het gaat niet meer om kale broccoli, sperziebonen of wat gebakken prei op je bord. Maar de groenten bij à la Damaris brengen altijd meer. Als je dat gaat ervaren en zien, zul je minder snel de vraag gaan stellen: maar Damaris wat eet je daar dan bij? En als je je dat soms toch afvraagt, blijf hem dan gewoon stellen hoor…. ik help je met het samenstellen van een heerlijke maaltijd. Graag zelfs.